Mediation

Ons doel is om samen met u oplossingen te bedenken die van duurzame aard zijn. Daarvoor is mediation een beproefde methode. Ons kantoor biedt de mogelijkheid om mediation te volgen om geschillen op te lossen.

Wat is mediation?

In een serie vertrouwelijke gesprekken onder begeleiding van een neutrale derde, de mediator, werken partijen samen aan hun eigen oplossing op maat. Dat geeft veel flexibiliteit, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om emoties uit te spreken in een gecontroleerde omgeving, die mogelijk eerder aan een oplossing in de weg zaten. De mediator dient als gespreksleider en legt wat partijen samen hebben afgesproken vast. De meeste geschillen worden in drie tot vijf sessies van anderhalf tot twee uur opgelost zonder dat een rechter er aan te pas is gekomen.

Het mediationtraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen maken vooraf afspraken over geheimhouding, het doel van de mediation etc. en leggen dat vast in een mediationovereenkomst. Wat tijdens de mediation wordt besproken is vertrouwelijk en mag niet nadien alsnog bij de rechter worden gebruikt.

Mediation is inmiddels een beproefde manier gebleken om niet alleen oude geschillen definitief op te lossen, maar ook om nieuwe geschillen in de toekomst te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de toekomstige opvoeding van kinderen na een echtscheiding.

Waar vindt de mediation plaats?

Dat mag u helemaal zelf beslissen. U kunt er voor kiezen om dat bij ons op kantoor te doen of op een andere locatie. Door onze centrale ligging in zowel Rotterdam als Dordrecht is ons kantoor echter een uitstekende plek om partijen uit heel het land te ontvangen op neutraal grondgebied.

Ons contactpersoon voor mediation en geregistreed MfN mediator is Sabine Imdahl. Bel of e-mail haar gerust voor meer informatie of een kennismakingsgesprek over mediation.

Wilt u weten wanneer mediation een geschikte vorm voor het oplossen van uw probleem is, kijkt u dan ook even naar dit artikel:

Mediation, niet alleen bij echtscheidingen.

Neem contact op