Internationale samenwerking

Bowmer & Nuiten weet dat u niet alleen in Nederland zaken doet. Het is dan altijd de moeite waard om de juridische mogelijkheden in verschillende landen te vergelijken of te combineren.

Binnen ons kantoor werken meerdere mensen met een internationale achtergrond. Hierdoor kunnen wij veel cliënten in hun eigen taal adviseren. Bij internationaal zaken doen is deskundig kunnen onderhandelen en adviseren in het Engels essentieel. Naast de juridische aspecten hebben wij ook kennis van culturele verschillen tussen de landen en ondersteunen u graag.

Wij werken ook waar nodig samen met vaste internationale partners:

Duitsland
Ons kantoor werkt nauw samen met het Duitse advocatenkantoor ‘Rechtsanwaltskanzlei Imdahl & Leimnitz’ in 41751 Viersen.
Verder zijn wij lid van de Duits-Nederlandse Juristenvereniging (DNRV).
Door ons actief lidmaatschap kennen wij veel leden persoonlijk en weten – afhankelijk van uw probleem- de juiste aanspreekpartner te kiezen.

Malta
Wij werken in Malta samen met Pointlaw. Mr. Thilly Broer-Blokland, de drijvende kracht achter Pointlaw, is een in Nederland ingeschreven advocaat, die sinds 2015 op Malta gevestigd is. Mr. Pim Nuiten van ons kantoor treedt op als waarnemer bij afwezigheid van Thilly. In 2019 heeft Thilly de internationale master European Business Law succesvol afgerond aan de University of Malta. Zij heeft haar dissertation geschreven over het Europees
(bank-)beslagrecht.

Thilly is beschikbaar om ons kantoor op projectbasis te ondersteunen bij vraagstukken over (internationale) handelsgeschillen en beslagrecht.

Wereldwijd
Ons kantoor is actief lid van twee internationaal werkende verenigingen van onafhankelijke advocaten en accountants, AIJA en IGAL. AIJA en IGAL organiseren regelmatig congressen over de hele wereld waar wij graag actief aan deel nemen door deelname in commissies of het geven van lezingen.

Daarnaast nemen onze mensen actief deel aan internationale programma's van JCI.

Onze partners over de hele wereld geven u toegang tot de lokale markten en zorgen ervoor dat u snel een doeltreffend wordt geadviseerd. Afhankelijk van uw situatie treden wij bemiddelend op bij het vinden van een kantoor in het buitenland of blijven uw directe aanspreekpartner.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze internationale partners, neem dan gerust contact op met Pim Nuiten of Sabine Imdahl.